Saturday, May 16, 2009

Garbanzo Bean Soup

I made this recipe, from AllRecipes. Despite the positive reviews, I found it bland and uninteresting. I used a clove of garlic (blended with the garbanzos), dried rosemary, and omitted the pasta as I didn’t have anything appropriate on hand. I don’t think any of these changes made an important difference. I’ll probably use the rest as a pasta sauce, maybe adding some olives, or something to give it a stronger flavor.


INGREDIENTS (Nutrition)
• 1 (14.5 ounce) can peeled and diced tomatoes
• 1 teaspoon olive oil
• 2 (15.5 ounce) cans garbanzo beans
• salt and pepper to taste
• 2 sprigs fresh rosemary
• 1 cup acini di pepe pasta

DIRECTIONS
1. Combine the tomatoes, olive oil and 1 1/2 cans of the beans in a large saucepan. Bring to a boil. Puree the remaining 1/2 can of garbanzo beans using a blender or food processor, and stir into the saucepan. Place the sprigs of rosemary into the pan without breaking off the leaves. The sprigs will be removed before serving.
2. Add acini de pepe pasta and simmer until pasta is soft, stirring gently to prevent sticking. Remove rosemary, and season with salt and pepper.

1 comment:

  1. Dicen que todas las comidas feas son nutritivas, yo no seria quien para decir lo contrario, solo puedo decir que Jennifer se esmera mucho por cocinar y no importa si la comida es un verdadero asco (como es en este caso), el meollo es: que esta mujer convierte en manjares hasta las cosas menos dignas de dárseles a los canes, por eso y como antes decía; lo importante es el compromiso que uno le pone a las cosas, sea cual fuere la índole de cada una de estas. El emprendimiento, sea para convertir la porquería en manjares de dioses, o dar vida a muertos en vida, se necesita tener un condimento especial en el alma; y esta joven lo tiene.
    Para estos o cualquier otro proyecto o emprendimiento, el problema no es tener miedo del cambio o cuanto sufriré (¿si le agrego mas sal como quedara?), sino tener el valor suficiente para afrontarlo (tirar todo el salero!!!). Por esta forma de afrontar los desafíos en la vida y por tantas otras cosas, esta mujer debe ganarse el premio a la mejor alquimista de todos los tiempos.


    Firma: "Heart of mud"

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